2021-08-31 10:42:32• hírek • Fizetett tartalom

Gondokat okoz a nedves fal és a penészedés? Van megoldás, ismerje meg a Biodry-t!

A következőkben Varga-Pál Petri Zsoltot fogjuk kérdezni, a sokunk életét megkeserítő, nedves falak, penészesedés végleges megoldásáról, a forradalmi Biodry rendszerről. Ahogy már itt a tavaly is bemutattuk, ez a forradalmi svájci technológia lehetővé teszi a falak kiszárítását természetes úton.



Szia Zsolt, azzal szeretném kezdeni, hogy elmesélnéd-e olvasóinknak, hogy mi is az a Biodry? Mi a technológia alapja?

A Biodry egy fal szárító technológia, a salétromos és nedves falu épületeknél oldja meg a salétromosodás problémáját. Ez egy új, modern technológia, erre léteztek a múltban más megoldások, de a mi technológiánk drasztikus beavatkozás nélkül, a fal elvágása vagy szétfúrása nélkül, természetes úton oldja meg ezt a nagy problémát.

Ugye ez egy svájci cég, kíváncsi lennek, hogy mi volt az ok, amiért úgy döntöttél, hogy Romániába is el kell jusson ez a rendszer?

Igen, ez egy svájci cég, és amikor 3 évvel ezelőtt találkoztam a Biodry tulajdonosával és hallottam a technológiáról, rájöttem, hogy egy komoly problémára ad, hatékony és végleges megoldást, és nagyon megtetszett. Megkérdeztem az itthoni építész, tervező és kivitelező barátaimat, hogy mit szólnak hozzá, és mindenkinek az volt a véleménye, hogy ez egy fantasztikus megoldás, ha ezt be tudjuk hozni Romániába akkor nagyon nagy sikere lesz. Így is lett!

Mi az a kapilláris nedvesség?

A kapilláris nedvesség okozza a falakban a salétromosodást. Ez egy felszívódó nedvesség, amely az olyan régi épületekben van jelen, amelyeknek nincs jó alap szigetelése. Nagyjából majdnem minden régi épület ezzel a problémával küzd. A kapilláris nedvesség felszívódik a falakban, magával hozza a különböző salétrom sókat, amelyek kijönnek a fal felszínére és ezáltal tönkre teszik az épület beltéri, illetve kültéri falait is. Rengeteg problémát okoznak, azon kívül, hogy folyamatosan fel kell újítani az épületet, megjelenhetnek asztmás megbetegedések is, ami ugyancsak ennek a problémának a következménye.

Jelenleg hány országban van jelen a Biodry?

A Biodry technológiát több mint 25 országban használják, már nem csak Nyugat-Európában vagyunk jelen, hanem Amerikában is.

Milyenek voltak a kezdetek és hogyan halad jelenleg a Biodry itthon? Van igény nálunk is erre a technológiára?

A 2019-es évben hoztuk be a technológiát hazánkba és nagyon szépen haladunk, évről évre duplázzuk a projektjeink számát. Látjuk, hogy nagyon nagy igény van erre a megoldásra, hiszen a régi épületek 70-80 százalékát érinti ez a probléma. Terjeszkedésünknek igazából az szab határt, hogy mennyien hallanak a technológiáról, és hogy legyen időnk kimenni felmérni a problémás épületeket és felszerelni a rendszert. Tehát, igen, van rá igény, szépen növekszünk, a cél az országos lefedettség elérése 7 éven belül.

Melyek a legnevezetesebb épületek, ahova már fel van szerelve a rendszer?

Itt említeném a bonchidai Bánffy Kastélyt, a kolozsvári Mikes Palotát és a Kétágú Református Templomot, a kézdivásárhelyi Minorita Kolostort, Csíkszeredában a Márton Áron Kollégiumot, Marosvásárhelyen a Katolikus Egyháznak a plébánia épületet, a nagyváradi Múzeumot, és Szatmárnémetiben a Pannonia Szállót. Még sorolhatnék sok egyéb templomot, óvodát, iskolát, régi épületet. Sőt magánházakba is szerelünk, minden olyan régi épületbe, ahol ez a probléma fellelhető.



Kiknek ajánlanád te ezt a megoldást?

Csak azoknak a személyeknek, akik salétromosodás vagy fal nedvesedési problémával küzdenek, és véglegesen meg szeretnék oldani ezt a problémát. Akik már unják azt, hogy folyamatos költségeik vannak a javítási munkálatokkal vagy féltik a családjuk egészségét.

Hol tudnak elérni a felmérést igénylő személyek?

Az érdeklődők a 0770-765.537-es telefonszámon tudnak elérni minket. Itt bővebb információt is kaphatnak, vagy egyeztethetnek akár egy ingyenes helyszíni felmérést is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: